המידע המצויין נכון לפברואר 2018

ויאטנם היא ארץ מדהימה ששווה מאוד לטייל בה. אנחנו ביקרנו בה פעמיים. פעם אחת טסנו אליה מישראל ופעם אחת מלאוס. מצאנו בפעמיים האלה טיסות זולות לשם.

מידע על ויזה להודו וויזה לתאילנד.

אם עוד לא יצא לכם לעשות ביטוח לנסיעה, מוזמנים לקרוא בקישור הזה על איפה הכי משתלם לעשות ביטוח.

ויזה לויאטנם בטיסה

מי שמגיע לויאטנם בטיסה צריך להציג מכתב ממחלקת ההגירה של ויאטנם המאשרת כניסה. את המכתב אפשר לקבל בקלות מאתרי אינטרנט רבים אשר מציעים את השירות (בתשלום).

התהליך עצמו פשוט: שולחים בקשה לאתר עם הפרטים, מקבלים את המכתב לרוב תוך כמה ימים. בשדה התעופה יש לגשת לדלפק ההגירה עם המכתב מודפס, שתי תמונת פספורט וכסף מזומן לתשלום המס (25$ לויזה עם כניסה חד פעמית  \ 50$ לויזה מרובת כניסות). 

יש אפשרות גם לגשת פיזית לשגרירות ולעשות שם את הויזה, אבל זה יותר יקר וזה גם דורש הגעה פיזית לשגרירות.

ישנם שני אתרים שאני ממליצה עליהם (מציעים את המחירים הנמוכים בשוק שלהם). אחד אתר ישראלי והשני באנגלית.

האתר הישראלי הוא אתר שפתח בחור ישראלי בשם נועם שגם מטייל הרבה לאתר קוראים visa2vietnam. נועם פתח את האתר לאחר שראה שהמחירים בארץ גבוהים מדי והוא רצה לעשות מחיר זול ונגיש יותר. המחיר למכתב לשהות של חודש יעלה 85 ש"ח ואם תזינו את הקופון TRVBOX תקבלו גם 5 ש"ח הנחה ממני 🙂

יתרונות של האתר : הכי זול בארץ, אתר אמין ובעברית.

אתר באנגלית cheapvietnamvisaonline . תהליך מאוד פשוט וממלאים פרטים שלכם ושל הכניסה לויאטנם באתר ולאחר כמה ימים מקבלים חזרה מכתב שאותו יש להדפיס.

ממליצה ליצור איתם קשר לפני במייל ולבקש אסבר על התהליך ואז למסור להם את הפרטים ואת התשלום. ככה יהיה לכם דרך ליצור איתם קשר אם יהיו לכם שאלות או שיהיה עיכוב בשליחת המכתב.

לנו הם שלחו את המכתב אחרי יומיים, אבל שמעתי מאנשים אחרים שלהם היה קצת עיכוב.

יתרונות האתר: הכי זול שמצאתי מכל האתרים בעולם.

עלות המכתב לויזה לויאטנם

מחיר לאדם בדולריםתהליך רגיל
 1-4 אנשים 5-9 אנשים

כניסה

חד

פעמית

חודש $6 $5.5
3 חודשים $12 $11

כניסה

רב

פעמית

חודש $6 $5.5
3 חודשים $20 $19 

בשדה תעופה צריך להגיע עם המכתב, שתי תמונות פספורט ודולרים במזומן לתשלום על עמלת החתמת דרכון.

עלות עמלת החתמת הדרכון לויזה לויאטנם

  • 25 דולר לכניסה חד פעמית (חודש/ 3 חודשים)
  • 50 דולר עבור כניסה רב פעמית (חודש/ 3 חודשים)

שאלות ותשובות

ויזה לויאטנם:
ש: ממתי הויזה נכנסת לתוקף?

ת: הויזה נכנסת לתוקף לפי תאריך הכניסה לויאטנם שצויין בעת מילוי הטופס.

ש: האם ניתן להכנס לויאטנם לפני תאריך הכניסה שצויין בעת מילוי הטופס?

ת: לא, ניתן להכנס רק בתאריך שצויין או אחרי, גם אם תכנסו אחרי התאריך, הויזה תהיה בתוקף רק לחודש/3 חודשים (בהתאם לסוג הויזה) מהתאריך שצויין בלי קשר לתאריך הכניסה הממשי לויאטנם

ש: האם באמצעות ויזה עם כניסות מרובות ניתן להכנס לויאטנם במעבר קרקעי?

ת: הויזה של כניסה בטיסה מאפשרת כניסה ראשונית לויאטנם רק בטיסה, לאחר מכן ניתן להכנס ולצאת מויאטנם גם במעברים הקרקעיים, כמובן במידה ורכשתם ויזה עם כניסות מרובות

ש: האם יש הגבלת למספר הפעמים שניתן להנפיק ויזה לויאטנם בשנה?

ת: לא, אין הגבלה

ויזה לויאטנם במעבר יבשתי

אם אתם נמצאים באחת המדינות השכנות לויאטנם כמו לאוס, תאילנד או קמבודיה ואתם מתכננים להגיע לויאטנם במעבר יבשתי (לא בטיסה), תצטרכו לעשות ויזה לויאטנם בשגרירות שבמדינה בה אתם נמצאים.

רצוי לברר מראש באיזו עיר יש שגרירות של ויאטנם. בדרך כלל יש בערים ראשיות למשל בלאוס יש בלואנג פראבנג וואנג וינג.

זה הליך פשוט, אבל תצטרכו לוודא שאתם נשארים מספיק ימים באותו מקום, כי תצטרכו להגיע פעמיים לשגרירות. בפעם הראשונה להגשת הבקשה לויזה ובפעם השנייה, כדי לקחת את הויזה אחרי כמה ימים כשהיא מוכנה.

לשגרירות תצטרכו להגיע עם שתי תמונות פספורט, דולרים במזומן והדרכון. בשגרירות תמלאו טופס עם פרטיכם האישיים ואחרי כמה ימים תחזרו לקחת את הדרכון עם הויזה. ממליצה לכם לברר לגבי חגים או סיבות מיוחדת שיכולות לעכב את הכנת הויזה.

כשתגיעו לשגרירות תצטרכו למלא טופס עם פרטיכם האישיים ולתת את התמונות, הדרכון והכסף. מחיר הכנת הויזה משתנה בהתאם למדינה בה תהיו. בלאוס המחיר בסביבות 50 דולר לכניסה לחודש. בקמבודיה בסביבות ה40 דולר לכניסה לחודש.

שימו לב לשעות קבלת הקהל של השגרירות במדינה שאתם נמצאים בה, כדי שלא תאלצו להישאר בעיר זמן רב יותר מהמתוכנן.

הארכת ויזה לויאטנם

במידה ויש לכם ויזה לחודש לכניסה חד פעמית או רב פעמית, תוכלו להאריך את הויזה לעוד חודש. במידה ויש לכם ויזה ל3 חודשים לכניסה חד פעמית או רב פעמית, תוכלו להאריך את הויזה לעוד חודש או לעוד שלושה חודשים.

כדי להאריך את הויזה יש לגשת לפחות שבוע לפני שפג תוקפה למשרד ההגירה. תצטרכו להשאיר את הדרכון, למלא טופס פרטים ולשלם במזומן (דולרים). בויאטנם יש משרד הגירה בהאנוי, הו צ'י מין ובדנאנג.
כתובת בהאנוי : 40A, Hang Bai Street
כתובת בדנאנג : No.7 Tran Quy Cap, Da Nang
כתובת בהו צ'י מין : No.161 Nguyen Du, Ben Thanh Ward, District 1, HCM

קנס על שהות בויאטנם מעל לזמן המצויין בויזה

במידה ונשארתם יום-יומיים יותר מהתאריך המצויין בויזה, תאלצו לשלם בסביבות ה500,000 דונג בערך 25 דולר ליום במשרד ההגירה בשדה תעופה או בגבול.

במידה ונשארתם מעבר ליום-יומיים חשוב מאוד שתצרו קשר עם משרד ההגירה ותדווחו על כך. הם יעזרו לכם בהארכת הויזה ועל זה תצטרכו לשלם גם קנס איחור וגם עמלת הארכת ויזה.

ממליצה בחום לא להסתבך עם זה. אם אתם רואים שאתם הולכים לחרוג יותר מיום – יומיים פשוט תדאגו להאריך את הויזה מראש.

פוסטים נוספים על ויאטנם     מידע על מזג אוויר בויאטנם     מידע כללי על ויאטנם

המידע המצויין נכון לאפריל 2018

כדי להגיע להודו חייבים להוציא ויזה. אם תוציאו ויזת תייר להודו מהארץ תוכלו לקבל ויזה של עד שנה ואם תוציאו מארץ אחרת יכול להיות שתקבלו רק לשלושה חודשים (כמו מויאטנם).

מידע נוסף על ויזה לתאילנד וויזה לויאטנם.
אם עוד לא יצא לכם לעשות ביטוח לנסיעה, מוזמנים לקרוא בקישור הזה על איפה הכי משתלם לעשות ביטוח.

ויזה להודו

ויזה עד 60 יום להודו – ויזה אלקטרונית

מ2014 יש אפשרות לקבל ויזה עד לשהות של 60 יום בהודו ובשביל הויזה הזאת אין צורך ללכת עם הדרכון פיזית למשרד הגירה, רק צריך למלא טופס באינטרנט.

הויזה נקראת ויזה אלקטרונית  (ניתן לעשות אותה רק אם מגיעים בטיסה ולא דרך מעבר קרקעי) ומקבלים אותה כשנוחתים בהודו. את הויזה אפשר לעשות דרך האינטרנט ובסיום תהליך מילוי הפרטים מקבלים אישור ETA. ישנם שני אתרים שאני ממליצה עליהם (מציעים את המחירים הנמוכים בשוק שלהם). אחד אתר ישראלי והשני באנגלית.

האתר הישראלי הוא אתר שפתח בחור ישראלי בשם נועם שגם מטייל הרבה לאתר קוראים Visa2 עלות הויזה היא 280 ש"ח.  קישור לויזה. אם תזינו את הקופון TRVBOX תקבלו גם 5 ש"ח הנחה ממני . האתר של נועם מאוד ידידותי למשתמש וכל תהליך מילוי הפרטים הוא בעברית. בנוסף יש לו שירות לקוחות בטלפון ובוואטסאפ.

הויזה תקפה ל60 יום מרגע הכניסה הראשונה להודו, הויזה מאפשרת להכנס עד פעמיים להודו במהלך תוקפה.
את הויזה יש להוציא לפחות 5 ימים לפני מועד הטיסה אך לא יותר מ4 חודשים ממועד הטיסה.

את הויזה מקבלים עד כ5 ימי עסקים מיום מילוי הטופס.

ש: מה משך הזמן שניתן לממש את הויזה האלקטרונית להודו?

ת: ויזה אלקטרונית להודו ניתנת למימוש במשך 120 יום מיום הנפקתה, במהלך תקופה זו ניתן להכנס להודו ומרגע הכניסה להודו ניתן לשהות בהודו עד 60 יום.

תהליך הוצאת הויזה האלקטרונית באתר בעברית

  1. ממלאים את הטופס באתר.
    כל השאלות בעברית ואפשר לענות עליהן בעברית

2. משלמים בצורה מאובטחת
ניתן לשלם באשראי או בהעברה בנקאית

3. מדפיסים את הויזה שמקבלים במייל. חשוב לזכור להדפיס אותה.

4. טסים ופשוט מציגים את הויזה שהדפסתם

שאלות ותשובות על ויזה אלקטרונית להודו

ש: כמה כניסות הויזה מאפשרת?

ת: הויזה האלקטרונית להודו מאפשרת 2 כניסות להודו

ש: האם יש הגבלה של ויזות אלקטרונית שניתן להנפיק בשנה?

ת: כן, ניתן להנפיק עד 2 ויזות אלקטרונית להודו בשנה קלנדרית (ינואר-דצמבר), מותר להנפיק ויזת תייר רגילה גם אם כבר הנפקתם 2 ויזות אלקטרוניות.

ש: האם ניתן להכנס להודו קרקעית באמצעות ויזה אלקטרונית?

ת: לא, ויזה אלקטרונית מאפשרת כניסה להודו רק בטיסה.

ש: האם ניתן להאריך ויזה אלקטרונית?

ת: ויזה אלקטרונית לא ניתנת להארכה.

ש: האם ניתן להוציא ויזה אלקטרונית נוספת מתוך הודו?

ת: לא, על מנת להנפיק ויזה נוספת עליכם לצאת מהודו

ש: האם אפשר להדפיס את הויזה בשחור לבן?

ת: כן

האתר השני הוא אתר של שגרירות הודו שנקרא indianvisaonline.

הוצאת ויזה להודו מהארץ

הוצאת ויזה להודו מישראל היא דרך מיקור חוץ של חברת ש.מ אשרות ולא ישירות מהשגרירות עצמה. לחברת ש.מ אשרות 4 סניפים בארץ, כאשר הסניף הראשי נמצא בתל אביב, ושאר הסניפים בירושלים, חיפה, ובאר-שבע. 
קישור לאתר

ממליצה להתקשר לשגרירות לגבי עלות הויזה מאחר שהמחירים משתנים.

חשוב לשים לב כי תוקף הויזה מתחיל מיום ההנפקה ולא מתאריך ההגעה!! ולכן כדאי לעשות את הויזה שבועיים לפני הטיסה. התוקף מסתיים לפי תאריך הפקיעה שמצויין על גבי הויזה. בנוסף לפני הבקשה לויזה חשוב לוודא כי הדרכון תקף לשנה לפחות וכי הדרכון מכיל שני עמודים ריקים לפחות.

קודם ממלאים טופס מקוון ואז מגיעים לסניף קישור לטופס מקוון 

מסמכים שאתם נדרשים להביא עימכם

  • טופס שמילאתם מודפס
  • שתי תמונות פספורט עדכניות מהחצי שנה האחרונה.
  • תוקף דרכון לפחות לעוד שנה עם שני עמודים ריקים
  • אם הדרכון הונפק אחרי ינואר 2016 , אז צריך להביא גם דרכון קודם
  • אם יש דרכון זר להביא גם אותו
  • כסף במזומן

משאירים את הדרכון אצלם ולאחר מספר ימים חוזרים לקחת את הדרכון עם הויזה. זמן טיפול יכול להיות בין 5 ל 7 ימי עבודה של הקונסוליה (לא כולל שישי, שבת וראשון). ימי עבודה של הקונסוליה הם בימים שני עד חמישי לא כולל חגים.

פרטי הסניפים לבקשת הויזה

סניף תל אביב דרויאנוב 5 (בית כלל קומה 14)  ימים א' עד ה', 9:00 עד 16:00. סניף ירושלים  רחוב הסורג 2 (קומה 2) ימים א' עד ה', 9:00 עד 15:00. סניף חיפה דרך העצמאות 104 (קומת 1) ימים א' עד ה', 9:30 עד 14:45

הערות חשובות

אם ברשותכם דרכון חדש שעדיין לא עברה שנה מיום הוצאתו, עליכם לצרף אליו את הדרכון הישן שלכם.

אם אין ברשותכם את הדרכון הישן (אבד, נגנב וכו'..), אתם צריכים לצרף לבקשת הוויזה דו"ח כניסות ויציאות שלכם מהארץ (אפשר לבקש ממשרד הפנים). 

 

הוצאת ויזה להודו במדינות אחרות

בכל מדינה שיש בה שגרירות הודית, יש אפשרות להוציא ממנה ויזה להודו.

הוצאת ויזה מויאטנם האנוי

יש למלא טופס מקוון באינטרנט קישור לטופס ויש לבחור בתחילת המילוי את השגרירות של האנוי Vietnam-Hanoi. תשלום במזומן בלבד.

מה23 למאי 2016 כל בקשה לויזה צריכה להיות בתיאום פגישה מראש  לתיאום הפגישה

לפני ההגעה לפגישה יש למלא טופס מקוון ולהדפיס אותו אחרי זה. לפגישה יש להביא את הטופס, שתי תמונות פספורט, דרכון וכסף במזומן (דולרים). זמן טיפול בקשה לויזה בהאנוי הוא חמישה ימי עבודה

פרטי השגרירות בהאנוי
כתובת: 58 – 60 Tran Hung Dao Street, Hoan Kiem District, Hanoi, Vietnam
שעות פעילות 09:00-17:30 ימים ב'- ו'
מייל   admin@indembassy.com.vn

הוצאת ויזה להודו מתאילנד

*צריך לברר טלפונית אם ניתן עוד להוציא ויזה מתאילנד כי כרגע זה לא אפשרי

את הויזה אפשר להוציא מבנגקוק, תאילנד במיקור חוץ דרך חברת IVS.  יש למלא טופס מקוון ולהדפיס טופס הפנייה ולמלא גם אותו.

מסמכים דרושים להוצאת הויזה להודו מבנגקוק

  • טופס מלא לבקשת הויזה למילוי הטופס 
  • מסמך הפנייה מודפס ומלא להורדת המסמך
  • 2 תמונות פספורט עדכניות וצבעוניות (2 אינץ 'X 2 אינץ') עם רקע לבן בלבד.
  • שני העתקי צילום של העמוד ראשון בדרכון והעתק ויזה התאילנדי הנוכחי ואם נסעתם בעבר להודו אז גם עותק של הויזה ההודית הקודמת
  • העתק של אישור מעסיק
  • תוקף דרכון נדרש יותר מ -6 חודשים עם לפחות 2 דפים ריקים
  • מסלול מתוכנן לטיול בהודו
  • העתק של כרטיס טיסה שני הדרך (פנימה והחוצה של הודו)
  • העתק הזמנת מלון של שבועיים מינימום
  • למועמדים שהולכים לגור עם חברים או קרובי משפחה בהודו חייבים לכתוב מכתב על השהות ולצרף מכתב הזמנה מבעל הבית עם המסמכים התומכים שלהם (כמו עותק דרכון או העתק תעודת זהות הודית)

ויזת תייר להודו עולה 1700 באט והיא תנתן ל 3 חודשים או 6 חודשים  – משך הוויזה נקבע על ידי שגרירות הודו בהתחשבות בכל מקרה לגופו. זמן טיפול בבקשה לויזה להודו – מינימום שישה ימי עבודה.

פרטי חברת IVS בבנגקוק

IVS גלובל מזרח אסיה ושות 'בע"מ
כתובת 36/28,מגדל p s , קומה 10
Soi 21, Sukhumvit, Klong Toe Nua, Dist. Watana, Bangkok 10110
דוא"ל: infothai@ivsglobal.in
זמן הגשה: 8:30-14:00
זמן איסוף: 16:30-17:30 אתר

הוצאת ויזה להודו מנפאל

הוצאת הויזה היא בקטמנדו בIndian Visa Service Centre. יש למלא טופס מקוון קישור לטופס . לאחר מילוי הטופס יש להדפיס את הטופס. עם הטופס יש לגשת למרכז לטיפול הויזה. יש למלא את הטופס יום לפני שמגיעים למרכז, כלומר למלא להדפיס ולגשת יום למחרת. יש להגיע עם שתי תמונות פספורט עדכניות.

מסמכים נוספים שצריך להביא איתכם : צילום של הויזה של נפאל, צילום דרכון וצילום ויזה קודמת להודו במידה והיתה. ממליצה לברר עם המרכז ישירות אם צריך להביא עוד מסמכים מלבד אילו שצוינו באתר קישור לאתר

כתובת IVSC בקטמנדו

House No.296, Kapurdhara Marg, Kathmandu
(Adjacent to Indian Embassy, Kathmandu)
טלפון  977-1-4410900+
מייל  visa.india@nsbl.com.np
שעות הגשה 09:30-12:00 ימים ב'-ו'.
שעות איסוף הדרכון 15:00-17:00 ימים ב'-ו'.
משך טיפול בבקשה הוא 7-10 ימים.

קצת על תאילנד

תאילנד היא אחת המדינות האהובות עלינו. היא שילוב מדהים של פינוק אמיתי, תרבות, אוכל מקומי, נוף מדהים, חופים יפיפיים ובמחירים זולים.

הרבה אנשים לא יודעים אם הם צריכים ויזה לתאילנד או לא ואם כן איך הם מוציאים. אז החלטתי לעשות סדר בנושא של הויזה ולכתוב על זה פוסט.

המידע המצויין נכון לפברואר 2018

לשוהים בתאילנד עד 30 יום הכניסה לתאילנד היא ללא תשלום.  כשמגיעים לשדה תעופה צריך למלא טופס עם הפרטים וכוונות הביקור ומקבלים אוטומטית חותמת ל30 יום שהות בתאילנד.

קבלת הויזה אינה אוטומטית וייתכן סירוב מכל מיני סיבות.
לכן חברות התעופה דורשות כרטיס חזור. הן אחראיות להחזיר נוסע מסורב כניסה.

מי שמגיע לתאילנד במעבר גבול יבשתי (לא בטיסה) יקבל ויזה כניסה רק ל15 יום.

שהייה בתאילנד מעל ל-30 יום

הארכת ויזה בתאילנד

אם הגעתם לתאילנד בלי ויזה בטיסה (ולכן קיבלתם ויזה לעד 30 יום) תוכלו להאריך את הויזה לעוד 30 יום, לסך של 60 יום בתאילנד.
אם הגעתם לתאילנד עם ויזה ל60 יום תוכלו להאריך את הויזה לעוד 30 יום, לסך של 90 יום בתאילנד.
אם הגעתם לתאילנד בלי ויזה במעבר יבשתי (ולכן קיבלתם ויזה לעד 15 יום) תוכלו להאריך את הויזה לעוד 30 יום, לסך של 45 יום בתאילנד.

אתם יכולים להאריך את הויזה בכל מרכז ההגירה בתאילנד תמורת תשלום של 1900 באט, עבור כל אחת מהאפשרויות שציינתי לפני. אתם צריכים למלא טופס ולהביא 2 תמונות פספורט. יכול להיות שהפקיד יבקש ממכם עותק של כרטיס הטיסה חזור השלכם  (רוב הסיכויים שלא, אבל זה יכול לקרות).

יש משרדי הגירה רבים בכל תאילנד לפחות אחד בכל מחוז. מאוד פשוט לחפש אותם בגוגל ולמצוא בהתאם לעיר בה אתם נמצאים. בנוסף יש מפה שמצאתי עם כל משרדי ההגירה, אז אולי זה יוכל לעזור לכם מפה למשרדי הגירה בתאילנד.

הוצאת ויזה לתאילנד מהארץ

אם ידוע לכם עוד לפני הטיול, שתרצו להשאר בתאילנד ל60 יום. אני ממליצה לכם להוציא מראש את הוויזה בארץ דרך שגרירות תאילנד, שנמצאת בהרצליה, רחוב משכית 3 מפת הגעה.

הויזה עולה 150 ש"ח לכניסה חד פעמית. בשביל להוציא ויזה יש להגיע לשגרירות בימים ב'-ו' , בשעות 9:00-11:30.

מסמכים שצריך להביא לשגרירות:

  • דרכון בתוקף לחצי שנה לפחות עם שני עמודים ריקים
  • צילום דרכון וצילום תז
  • שתי תמונות פספורט זהות מהחצי שנה האחרונה
  • אישור טיסה הלוך וחזור
  • אישור מלונות לימים הראשונים
  • סטודנט- אישור חזרה ללימודים. שכיר- מכתב באנגלית מהמעסיק על חופשה ותלוש משכורת . עצמאי- מכתב באנגלית מרואה החשבון על כך שיש לך עסק, שהעסק יכול לעבוד כשאתה בחופשה ושיש לך כסף למימון החופשה.

יכול להיות שתצטרכו להביא איתכם גם אישור מהמעסיק, אישור הזמנת טיסה הלוך חזור ואישור מלונות. רצוי להתקשר לשגרירות לפני ולוודא אילו מסמכים תצטרכו להביא עימכם.

הויזה תאפשר לכם לשהות בתאילנד למשך חודשיים. הויזה מוכנה בדרך כלל תוך יום-יומיים.

הוויזה תקפה ל-90 יום מהנפקתה ומהרגע שתגיעו לתאילנד יתחילו להיספר הימים עד שתידרשו לצאת.

ויזה לכניסה רב פעמית לתאילנד

הויזה עולה 750 ש"ח לכניסה רב פעמית. הויזה אינה מוגבלת במספר הכניסות. הויזה תאפשר לכם להשאר בתאילנד חודשיים (60 יום) והיא תקפה ל6 חודשים. כדי להגיש בקשה לקבלת ויזה לכניסה רב פעמית יש להציג את המסמכים הבאים נדרשים:      

  1. דרכון עם תוקף 6 חודשים    
  2. שתי תמונות צבע אחרונות בגודל דרכון נלקחו במהלך ששת החודשים האחרונים        
  3. כרטיס טיסה מאושר הלוך וחזור 
  4. אישור בנק ליתרה לפחות 25,000 ש"ח
  5. מכתב מהמעביד

רצוי להתקשר לשגרירות לפני ולוודא אילו מסמכים תצטרכו להביא עימכם.

איך נשארים בתאילנד מעל ל90 יום?

אם הארכתם כבר את הויזה במהלך השהות בתאילנד ותרצו להשאר מעבר לזמן הזה. אתם חייבים לצאת מתאילנד (להגיע לגבול של מדינה אחרת כמו לאוס או קמבודיה) ושם להוציא ויזה חדשה. אם זה מעבר יבשתי תינתן לכם ויזה ל15 יום ותוכלו להאריך אותה בתוך תאילנד באחד ממשרדי ההגירה.

מצ'אנג מאי קל להגיע למעבר גבול של צפון לאוס וזה לוקח בערך 7 שעות. אפשר לישון שם לילה אחד בעיירה ליד ולחזור למחרת לתאילנד.

מבנגקוק אפשר להגיע לקמבודיה באוטובוס של 6 שעות בערך. ומקו צ'אנג גם.

שהות בתאילנד עם ויזה שפג תוקפה

חשוב לשים לב לכמה זמן הויזה שקיבלתם תקפה, שלא תשארו בטעות יותר מהזמן שאתם צריכים. במקרה הטוב תשלמו קנס בגבול או בשדה תעופה, קנס של 500 באט ליום.

אבל אם במקרה מגלים שאתם נמצאים עם ויזה שלא בתוקף, כמו למשל שיעצרו אתכם לבדיקה אקראית בדרככם לשדה התעופה. אתם עלולים להגיע למעצר, ללא תלות במשך הזמן ששהיתם עם ויזה שלא בתוקף, אפילו אם זה רק יום אחד. במקרה שיהיה לכם בדרכון הפרות רבות של שהות לא חוקית, אתם עלולים אפילו להיות מורחקים מתאילנד לשנה ואף לכל החיים.

המידע לקוח מנסיון אישי ומהאתרים של השגרירות של תאילנד, ושל השגרירות התאילנד בישראל

איך מגיעים לויאטנם?

ההגעה לויאטנם יכולה להיות קרקעית כמו למשל דרך קמבודיה, לאוס ותאילנד. ההגעה מהארץ היא בטיסה. שדות התעופה הראשיים בויאטנם הם בהאנוי (בצפון ויאטנם ) ובהו צ'י מין (בדרום)

האם צריך ויזה לויאטנם ? כן! האם אפשר להוציא אותה בהגעה? לא! צריך להוציא אותה מראש.

מלונות בויאטנם

מלונות שאהבנו במהלך הטיול שלנו בויאטנם 

האנוי: אם אתם מחפשים שינה בתקציב נמוך סביבות ה14 דולר ללילה, אני ממליצה על מלון Hanoi home hotel . אם יש לכם תקציב יותר גבוה בסביבות ה50 דולר ללילה, אני ממליצה על מלון Romance

טאם קוק: גסטהאוס Chez Beo

הוי אן :  מלון מקסים 3 כוכבים Truc Huy villa

סייגון: אם אתם מחפשים משהו בתקציב נמוך אנחנו ממש אהבנו את המלון Myhotel

מלון ברמה גבוהה  Liberty central saigon riverside.

טסים לויאטנם ומתלבטים מתי כדאי לטוס? לא יודעים אם עדיף להתחיל בטיול בצפון ויאטנם או בדרום ויאטנם?

הפוסט על המזג אוויר בויאטנם אמור לעזור לכם להבין מתי כדאי לטוס ולאן.

מה הזמן הכי טוב לטייל בויאטנם?

הזמן הטוב ביותר לבקר ויאטנם הוא באביב (פברואר עד אפריל) וסתיו (אוגוסט עד אוקטובר). הטמפרטורות מתונות יותר והגשמים בתדירות נמוכה.

באביב, מרץ ואפריל יש את כמות המשקעים הנמוכה ביותר בכל היעדים והטמפרטורות נעימות, אם כי יכול להיות עדיין קריר בצפון כמו סאפה.
אם אתם מתחילים לטייל בויאטנם באזור נובמבר, דצמבר , אז הכי טוב זה להתחיל בצפון ולהמשיך דרומה. לפני שנהיה קר מדי בצפון.

מזג אוויר סאפה

מזג אוויר בסאפה יכול להגיע ל29 מעלות בקיץ עד קפוא בחורף. לחות נעה בין 75% ל -90%, אך בחודשי הקיץ הם הרטובים ביותר, במיוחד בחודשי יולי ואוגוסט.

הזמן הטוב ביותר לנסוע הוא מרץ ואפריל עבור במזג אוויר חם ויבש או ללכת בחודשים אוקטובר ונובמבר עבור אקלים קר וימים בהירים.

אם אתם מחליטים לטייל בצפון ויאטנם בתקופה שקר יותר, אני ממליצה להביא בגדים חמים. מעיל, כפפות, נעליים סגורות וכובע.

גם אם לא תביאו בגדים חמים מספיק, יהיו לכם הרבה חנויות של מטיילים בהאנוי וסאפה גם בהם תוכלו להצטייד בלבוש מתאים ובמחירים הוגנים.

מזג אוויר האנוי

הקיץ בהאנוי הוא ממאי עד ספטמבר עם ממוצע טמפרטורות של 32 מעלות. לפעמים יכול לרדת גשם. הגשמים הטרופיים האלה מגיעים בדרך כלל בשעות אחר הצהריים, ולמרות שיכול להיות רטוב, בחודשי הקיץ יש את המספר הגבוה ביותר של שעות שמש.

החורף קריר ויכול להביא ערפל ועננים אבל גשמים מועטים בלבד, ואת הטמפרטורה הממוצעת היא 17 מעלות.

הזמן הטוב ביותר לנסוע הוא אוקטובר ונובמבר אז הטמפרטורה היא סביב 21 מעלות עם פחות גשם והרבה שמש.

במידה ותהיו בהאנוי בתקופה שגשום אל תתבאסו, יש הרבה מוזיאונים מעניינים שאפשר לבקר בהם בזמן הגשם. יש קניונים שאפשר להסתובב בהם. אפשר גם לנצל את הזמן לשיעור בישול.

מזג אוויר האלונג ביי

האלונג ביי מכוסה לעתים קרובות ערפל, אשר מפחית נראות אך מוסיף לאווירה. תקופה שבין מרץ למאי, בשמי מפרץ האלונג הם בדרך כלל כחולים ובהירים והטמפרטורות נעימות.

במהלך הקיץ, ממאי עד נובמבר, הימים די חמים ולחים עם גשמים אחר הצהריים. חורף, מדצמבר עד פברואר, יכול להיות קר למדי.

הזמן הטוב ביותר לנסוע הוא באביב או בסתיו,  עבור הסיכוי הטוב ביותר של ימים חמים ושמים בהירים.

מזג אוויר הוי אן

בשיא הקיץ (יולי ואוגוסט) יכולות הטמפרטורות להגיע לכ 38 מעלות ובחורף להיות סביב 24 מעלות בהוי אן. העונה היבשה נמשכת מפברואר עד יולי.

אם אתם אוהבים מזג אוויר חם אז מומלץ להגיע לקראת סוף העונה היבשה חם, או בתחילה ואם אתם מעדיפים טמפרטורות מתונות לכו בתחילת העונה היבשה. מאוגוסט עד נובמבר עולה כמות הגשמים ומפלס המים עולה.

מזג אוויר דלאת

בדלאת יש טמפרטורה נעימה רוב השנה, מינימום סביב 16 מעלות ורוב הזמן הטמפרטורה היא סביב 24 מעלות.

העונה שבה הכל ירוק היא ממאי עד נובמבר כאשר הגשמים כבדים, אבל האזור הכפרי שמסביב שוקק צבע.

מזג אוויר סייגון

רוב השנה חם בסייגון, ימים נעימים עם ממוצע של 28 מעלות. האקלים הטרופי מאופיין בעונה רטובה ויבשה, ממאי עד נובמבר, בחודשים האלה אפשר לצפות לגשמים עזים טרופיים בשעות אחר הצהריים.