האמת שלפני כמה שנים רומן הציע את הרעיון לעבור לקפריסין ואני שללתי אותו על הסף!
מבחינתי היו מדינות הרבה יותר כיפיות באירופה כמו למשל ספרד ןופורטוגל וקפריסין פחות עניינה אותי. הרגשתי שהיא יעד נחמד לנופש וזהו. אבל אז מאיוש נולדה והסדרי העדיפויות שלנו השתנו. עם מאיה הבנתי שאני צריכה צריכה יעד כמה שיותר רגוע ופשוט לגידול ילדים ופחות עניין אותי שהיעד יהיה מלא בחיים עם אפשרויות טיול מרובות.
אם לא היינו עם ילדים או שהיו לנו ילדים גדולים יותר כנראה שלא היינו בוחרים בקפריסין כי בסופו של דבר קפריסין היא אי קטן (כחצי מהגודל של ישראל) ואין בה יותר מדי מה לעשות, היא עדיין לא מתקדמת מספיק לעומת מדינות אחרות באירופה מבחינת תרבות, קולינריה, תיירות ועוד.. אבל עם תינוקת ומחשבה לעוד ילד בעתיד החלטנו שרילוקיישן לקפריסין היא ההחלטה הכי נכונה. ויש לכך 11 סיבות 🙂.
למה עברנו לקפריסין?
יעד עם מזג אוויר נוח וחמים
אני שונאת את החורף ומבחינתי אחד היתרונות בישראל זה המשג האוויר שלה אז אם יש יעד עם מזג אוויר דומה זה מעולה, בטח כשיש ילדים קטנים וזה סיוט להיות תקוע איתם בבית בגלל מזג אוויר חורפי.

קרובה לארץ ועם טיסות זולות
מרחק של 40 דקות טיסה כמו טיסה לאילת. גם ככה קשה לגור רחוק מהמשפחה והחברים והיה לנו חשוב למצוא יעד שיהיה נוח לביקורים. אמנם בתקופת הקורונה הטיסות לפה הפכו להיות משהו מסובך ומסורבל יותר אבל בסופו של דבר עדיין הצליחו להגיע לבקר אותנו וגם אנחנו הצלחנו להגיע לישראל. גם ידענו שברגע שהמצב עם הקורונה ישתפר אז הביקורים בקפריסין אפשריים אפילו לסוף שבוע קצר וזה יתרון גדול. יש כמה חברות לואו קוסט שטסות לקפריסין ואפשר למצוא לפעמים טיסות ממש זולות. פעם טסנו לפה לנופש ב10 יורו לאדם לשני הכיוונים. דוגמאות לטיסות זולות לקפריסין.
קלה להתמצאות מבחינת השפה
מאחר שיש זרים רבים בקפריסין השילוט פה באנגלית ורוב הקפריסאים יודעים אנגלית. לעומת מדינות אחרות שהשילוט והשפה יכולים להקשות ולתת הרגשה מאוד מנוכרת, בקפריסין מאוד נוח להשתמש בתחבורה ציבורית, ללכת לרופאים ובכללי להתמצא פה.
איכות חיים גבוהה יותר
המחייה בקפריסין יכולה להיות זולה ב30 אחוז מישראל ואף יותר. תלוי איפה גרים באי וכמה מנסים לחסוך. למשל בערים כמו פאפוס ולרנקה המחייה הרבה יותר זולה מלימסול וניקוסיה ומי שגר בכפרים בכלל יכול להנמיך עלויות. מאחר שאין פה כמעט פקקים אפשר גם לגור כ30 ק״מ מהעיר ועדיין להגיע בקלות לעבודה ולגנים ובתי ספר. אפשר לגור פה בדירה מרוהטת קרוב לים או בבית פרטי עם בריכה, לאכול במסעדות בתדירות גבוהה, לנפוש במלונות או צימרים במחירים אטרקטיביים (במיוחד כשזאת לא העונה) ולהעסיק עוזרת על בסיס יומי במחירים שלא מתאפשרים בארץ.

מעט פקקים
כשיש תינוקת באוטו הדבר האחרון שרוצים זה להיות תקועים בפקק חח ובכללי אני לא מסוגלת להיות בפקקים זה מרגיש לי כמו בזבוז זמן נוראי. יצא לנו להיות בקפריסין בנופש לפני הקורונה בשיא העונה ולא נתקענו אפילו בפקק אחד. האי קטן והמרחקים פה לא גדולים מעיר לעיר ובלי פקקים זה הופך את היכולת לטייל באי לממש נוחה וקלילה.
רגועה ומתאימה לגידול ילדים
האווירה בכלליות בקפריסין מאוד רגועה, המקומיים מאוד אדיבים ונחמדים וההרגשה פה תמיד כמו של חופשה. בלי צעקות, בלי עומסים ובלי לחץ. יש בקפריסין כמיליון תושבים והגודל של בחצי מהגודל של ישראל זה אומר שאין פה עומסים ואם רוצים להתרחק מהעיר אפשר להגיע תוך עשר דקות לכפר מקומי רגוע או לטבע בלי אנשים.
מערכת רפואית טובה ונגישה
ביררתי עם ישראלים שגרים פה לפני המעבר וקיבלתי חוות דעת טובות על לידה בקפריסין וגם על הרופאים פה. הרופאים פה זמינים בכל רגע ונותנים את הוואטסאפ האישי שלהם לכל פנייה ובקשה ובתור הורים לתינוקת זה משהו שהיה לנו מאוד חשוב. בנוסף ברגע שמסדירים את התושבות בקפריסין אז זכאים לביטוח בריאות ממשלתי שמכסה כמעט את הכל הטיפולים והביקורים אצל רופאים. הזמינות הגבוהה של הרופאים מאפשרת לקבוע תור לאותו יום גם לרופאים מומחים וגם לטיפולים כמו פיזיותרפיה.

בטוחה
קפריסין נחשבת לאחד היעדים הכי בטוחים בעולם מבחינת אחוזי פשיעה. למשל בדו״ח מ2020 שנערך על ידי חברת ביטוח הנסיעות Insurly, הובאו בחשבון גורמים כמו שיעורי פשיעה, בטיחות בדרכים, אלימות, טרור, אסונות טבע ואיכות הבריאות הכללית, לצד איכות אוויר, תברואה וסיכונים של חשיפה למגיפות. קפריסין בדו״ח זה נמצאת במקום 5 בעולם , לצורך השוואה ישראל נמצאת במקום 24.
אפשרות למגורים קרוב לים ועם בריכה
אני תמיד אהבתי לגור ליד הים, אבל עם ילדים זה בכלל יתרון ענקי. אפשר לשכור דירה בקומפלקס עם בריכה (שזה מה שאנחנו עושים) או לשכור בית פרטי עם בריכה. בנוסף יש פה הרבה בתי מלון ואפשר לבוא אליהם ולהשתמש במתקנים כמו הבריכות במחיר יומי חד פעמי או לעשות מנוי לשנה או עונתי (לנו למשל יש מנוי לשנה במלון ארבעה כוכבים קרוב לבית ואנחנו משתמשים שם בבריכות, חדר כושר , בחורף בבריכה המקורה ובסאונה).
הזדמנויות להשקעות נדל״ן בתשואה גבוהה
קפריסין מאוד התפתחה בשנים האחרונות במיוחד העיר לימסול שהפכה להיות יעד לחברות רבות בשל המיסוי הנמוך, ריזורט קזינו שיפתח בקרוב ונמל לקרוזים חדש. למרות ההתפתחות המהירה של העיר, המחירים פה עדיין מאפשרים לרכוש דירות במחירים יחסית נמוכים (אפשר למצוא נכסים ב200-300 אלף יורו) ולקבל תשואה גבוהה למחיר (בסביבות 5.5-8 אחוז). אפשר לעשות השקעות נדל״ן גם בלי לגור פה אבל הרבה יותר פשוט לעשות את ההשקעה ולמצוא מציאות אם גרים קרוב 🙂
אנחנו מצאנו דירה במחיר ממש נמוך לשוק ויחד עם השיפוץ (מלא של הכל – כולל צנרת וחשמל) יצאנו עם הוצאה נמוכה מ200 אלף יורו ועם דירה שניתנת להשכרה ב1200-1300 יורו לחודש.

מיסוי אטרקטיבי
בנוסף לכל היתרונות בלגור בקפריסין אז במידה וגרים פה כמה שנים,אפשר לעשות ניתוק תושבות וזה אומר שמשלמים מס רק בקפריסין ולא בארץ וזה הבדל כלכלי משמעותי! – המיסוי בקפריסין נמוך משמעותית מישראל במיוחד לעצמאיים.
חשוב לציין שאת תהליך התושבות וגם נושא ניתוק תושבות רצוי לעשות בליווי חברה שמתמחה בזה כדי להמנע מבעיות בתושבות ובעיות עם מס הכנסה בישראל (תשלום כפול גם לארץ החדשה וגם לישראל). בנוסף בגלל שאני ורומן עצמאיים המעבר קצת יותר מסובך ודרש ליווי של רואה חשבון קפריסאי, עורך דין לניתוק תושבות ועורך דין להגירה בקפריסין.
את תהליך הניתוק תושבות עשינו דרך עורך דין ישראלי שמתמחה ברילוקיישן.
את התהליך של התושבות עשינו בהתחלה עם עורך דין שבדיעבד התגלה כאופציה לא טובה עבורנו ( לא היה מספיק בקיא בכל מה שהיינו צריכים ולטעמנו גם לא מספיק מקצועי), למזלנו מצאנו פה חברה מקומית ATCA שעושה את כל הדברים שהיינו צריכים (תושבות, ראיית חשבון, פתיחת חברה ועוד) בסופר מקצועיות ואדיבות ובמחירים הכי אטרקטיבים שאנחנו מצאנו . ממליצה בחום לפנות אליהם למידע נוסף על תהליך התושבות ובכל דבר שצריך בקפריסין ויש להם גם מחירים מוזלים לעוקבי הבלוג אז תציינו שהגעתם דרכי –קישור לחברה (הם מתמחים גם בדובאי למי שמתעניין).
אם אתם שוקלים מעבר לקפריסין אתם יכולים גם להשאיר פרטים בטופס צור קשר ויחזרו אליכם מהחברה.
*חשוב לי לציין שכל המידע נכתב פה כתוב מהנסיון שלי ואיננו משמש כתחליף לייעוץ מקצועי עם אנשי מקצוע בקיאים בתחום.
21 תגובות בנושא “רילוקיישן לקפריסין – למה בחרנו לעבור לגור דווקא בקפריסין?”
הי תודה על הכתבה הנהדרת. אני תושב ישראל ורוצה לעשות רילוקיישן לקפריסין. האם הדרכון הפורטוגלי יאפשר לי לעבור ולעבוד או לפתוח חברה ולגור מבלי צורך לקנות נחס? תודה.
היי עידן
אם יש לך דרכון פורטוגלי תוכל לעבור לגור בקפריסין או בכל מדינה באיחוד האירופי בלי צורך בקניית נכס
היי נופר יש לי דרכון אמריקאי האם אוכל לגור שם ?
ולקבל תושבות
היי מרק
דרכון אמריקאי לא יאפשר לך לגור פה
רק דרכון אירופאי שלך או של בת הזוג
שלום אם יש לי דרכון שוויצרי אני יכול לגור שם ללא הגבלה ?
כן
צריך לעבור תהליך בירוקרטי לאישור תושבות אבל כל בעלי דרכון אירופאי יכולים להיות תושבים פה
שלום נופר, תודה על הפוסט.
גם אנחנו כמוכם זוג עם ילד ויש מחשבה על הגירה. אתונה וליסבון מובילות, אבל היינו לפני חודש בקפריסין אז גם היא נכנסה.
שתי שאלות ברשותך:
1. אנחנו עירוניים בטבענו, אבל אני סובל מאוד מהמוניות ומפקקים ומברדק. האישה לעומת זאת אמנם אוהבת את הטבע, במיוחד עבור הילד, אבל זקוקה מאוד לתחושת החיות של העיר. היכן את ממליצה לנו להשתקע?
2. שנינו בעיצומו (וייתכן שלקראת סיומו) של תהליך לדרכון אירופי אבל עדיין אין כזה, ואני בעל חברה. האם לדעתך תהיה לי בעיה להגר כבר עתה או שעדיף לי להמתין עד שהדרכון יהיה ביד?
תודה.
היי מעוז
בעיקרון בכל מקום שתבחר לגור תוכל למצוא אזור שקט ועם טבע לגור בו ושקרוב לעיר
למשל ליד לימסול יש הרבה כפרים או מקומות עם טבע במרחק של 10-20 דקות נסיעה מהעיר
גם מפאפוס ולרנקה זה אותו הדבר
לימסול היא העיר הכי מודרנית
אבל גם הכי יקרה
אם אתה מתכנן לפתוח חברה בקפריסין אז המיסים יהיו משמעותית זולים יותר מיוון או פורטוגל
אם תשים הון של 200 אלף יורו בחשבון החברה תוכלו לעבור עוד לפני שיהיה לכם דרכון ביד אחרת צריך לחכות שיהיה את
הדרכון
אז לימסול, הבנתי.
מודה לך מאוד על כל האינפורמציה ואולי נתראה בקרוב, מי יודע.
שיהיה לכם בהצלחה.
כדאי לעקוב מקרוב אחרי השינויים במדיניות הגירה לקפריסין.
הסיבה:
אחרי שממשלות קפריסין חילקו במשך שנים דרכונים ואזרחות בקלי קלות תמורת הכנסת הון (רובו, אגב, שחור משחור ) לעבריינים רבים ( רובם מרוסיה וגורותיה לשעבר), היא נאלצה לאחרונה להפסיק את הנוהג הזה אחרי איומים בסנקציות כלפיה מצד האיחוד וארה"ב.
בכל מקרה, מחזיקי דרכון אירופי נחשבים לאזרחי האיחוד שוי זכויות בקפריסין כך שברגע שיהיה לךה דרכון אתה חופשי לעבור לשם כפוף לכל הדרישות החוקיות ( תמצא את זה ב אתר הרשמי של ממשלת קפריסין באנגלית
בשמחה (: אם תצטרכו עזרה בפתיחת חברה כאן תעדכן אותי
בהצלחה
היי נופר,
הבלוג שלך מקסים, אנחנו מדי פעם קופצים לקפריסין ויש אצלך פה אחלה טיפים. מלון נוסף ומקסים שאני ממש ממליצה הוא קינג-ג'ייסון בפאפוס. חדרים ענקייים, בריכה מקסימה וארוחת-בוקר ברמת כוכבים של אילת… הוא מתאים למי שבא לנוח מהילדים כי זה מלון למבוגרים בלבד.
היי נטע תודה רבה כיף לשמוע ותודה על ההמלצה
אנסה את המלון הזה בעתיד 🙂
הי נופר, אנו משפחה עם 3 ילדים 15/12/8 ללא דרכון זר. יש באפשרותנו לקנות נכס בשביל הויזה אך מענין אותנו מאד מערכת החינוך בקפריסין האם היא איכותית? אם היית רוצה להמליץ על אזור או עיר שתאפשר קרבה למוסדות חינוך איכותיים איפה היית ממליצה?
היי סעיד
מערכת החינוך פה טובה מאוד
הבתי ספר הם בתי ספר בריטיים עם חינוך קפדני וברמה גבוהה
אנחנו גרים בלימסול אז אני מתמצאת רק בבתי ספר פה בעיר
שלום נופר,
אשתי פנסיונרית ואני בעוד שנה אהיה בפנסיה, שנינו עם דרכון ישראלי בלבד.
מה דרוש כדי שנקבל תושבות בקפריסין?
האם ניתוק תושבות בארץ יפסיק לנו את הפנסיה מביטוח לאומי?
אם שניכם תהיו פנסיונרים תוכלו לעבור לקפריסין ולקבל תושבות (לרוב צריך גם השקעה בנדלן פה )
ממה שאני יודעת יש הרבה פנסיונרים שעושים את זה כי זאת אפשרות טובה למי שאין דרכון אירופאי
אבל כמובן שאני ממליצה לדבר עם בעל מקצוע שיוכל לתת לכם מידע מדוייק
אם תרצה אוכל להפנות אותך לבעלי מקצוע מתאימים
אנו זוג פנסיונרים שמחפשים לעשות רילוקיישן ללא ניתוק תושבות ולחיות על האי מספר חודשים ומעוניינים לרכוש נכס בן שני חדרי שינה עם בריכה קטנה .
לי שי אזרחות אירופאית ולאישתי אין האם זה מהווה בעיה בנידון ?
היי עמוס
אם יש לך אזרחות אירופאית ואתם פנסיונרים לא תהיה לכם בעיה לגור באי לכמה חודשים בלי ניתוק תושבות
אבל כמובן שאני ממליצה לדבר עם בעל מקצוע שיוכל לתת לכם את כל המידע המדויק
היי נופר,
גם אנחנו זוג עם 2 בנות קטנות והדבר שהכי מעסיק אותנו בסוגיה של כן או לא רילוקיישן זה החינוך.
מה את יכולה לספר על החינוך החל מהגיל הרך?
ודבר נוסף, מה לגבי תעסוקה לשכירים? יש היצע סביר או שזה בעייתי יותר?
היי מתן
החינוך פה לדעתי טוב מאוד
אנחנו שמים את הבנות בגן פרטי אנגלי והוא ברמה גבוהה וכמובן שהן לומדות אנגלית כשפת אם
אבל
אין הרבה גנים כאלה ולגנים הטובים יש רשימות המתנה ארוכות אז אם חושבים לעשות רילוקיישן זה משהו שצריך לסגור מראש ואפילו מעכשיו לרשום לרשימות ההמתנה.
לגבי תעסוקה לשכירים זה הרבה יותר קשה מאחר שהמשכורות באי מאוד נמוכות ויש הרבה פעמים עדיפות למקומיים שיודעים את השפה היוונית
אני ממליצה לעבור לפה למי שיש חברה זרה שמעסיקה אותו פה (או חברה ישראלית) או למי שעובד מרחוק כמונו
אחרת זה פחות משתלם כלכלית