אנחנו תמיד אוהבים להכיר יעדים חדשים והאמת שתמיד עניין אותנו לטייל במדינות הבלטיות אז כשקיבלנו הזמנה ממשרד התיירות של העיר וילנה בליטא לבוא לטייל שם, הרגשנו שזאת הזדמנות מעולה לחקור עיר חדשה וגם לחשוף יעד פחות מוכר עבור הישראלים.
בפוסט הזה תוכלו למצוא את המסלול שעשינו בוילנה בארבעה ימים ותוכלו גם לקרוא פוסט מפורט על כל הדברים המומלצים לעשות בוילנה. על וילנה
העיר בירה של ליטא. זוהי עיר שמרגישה כמו עיירה כי הכל שם ירוק, אין כמעט תנועה רכבים, היא שלווה מאוד וניתן להגיע לכל מקום ברגל. היא מלאה בארכיטקטורה מרשימה, היסטוריה מעניינת, יש בה פארקים, מוזיאונים, שווקים ויש הרבה מה לעשות ולראות.
היא גם יעד מפתיע מבחינה קולינרית, כי שם אכלנו במסעדות שהיו בין הטובות ביותר שיצא לנו לאכול בהן בעולם (פוסט מפורט על כל המסעדות שאכלנו בהן בוילנה), ולא רק זה, אם תחליטו לבקר בה בחודשי הקיץ כמונו, אז תוכלו להנות מאור יום שלא נגמר כמעט. השקיעה היתה ב 22:40 בלילה והזריחה בחמש בבוקר!! מצאנו את עצמנו יוצאים ממסעדה בעשר בערב ויש עוד אור בחוץ וזה היה תענוג. אה וגם המוניות שם ממש זולות בנסיעה בעיר יצא לנו להוציא בין 1.5 יורו ל3 יורו.
בקיצור העיר וילנה התגלתה כעיר מדהימה שנשמח להגיע אליה ובפעם הבאה גם נשכור רכב ונחקור את ליטא כולה (את העיר קובנה במרחק של שעה נסיעה יצא לי לחקור באוקטובר וגם ממש נהניתי בה). איך מגיעים לוילנה
עכשיו אפשר להגיע לוילנה בטיסה ישירה. אנחנו טסנו עם חברת WizzAir. טיסה של בערך שלוש וחצי שעות. הטיסה יצאה בזמן והגענו לעיר בחמש אחר הצהריים. אני כרגיל ניצלתי את זמן הטיסה לעבודה על הבלוג וקריאת ספר. איפה ישנים בוילנה?
אנחנו התארחנו במלון Hotel Vilna מלון ארבעה כוכבים חדש במיקום מרכזי ושקט. אנחנו ממש אהבנו את המלון וגם החדר שהיינו בו היה מעולה , מפנק ומרווח עם מרפסת שפונה לפארק. למידע מורחב על החוויה שלנו במלון.
איך מתניידים בוילנה
האמת שרוב הזמן הלכנו ברגל בעיר, כי מאוד כיף להסתובב בה והכל קרוב להכל. כשהיינו קצת מותשים מההליכה אז לקחנו מונית, כי המחירים ממש זולים. את המונית הזמנו באפליקציית Yango ויש גם אפליקציה מקומית בשם ETaksi (אבל אנחנו הזמנו מיאנגו כל פעם והיינו מאוד מרוצים).
בנוסף יצא לנו לנסוע פעמיים באוטובוס Hop and off שזאת אחלה דרך לשמוע על ההסיטוריה של העיר באודיו באוטובוס וגם להגיע למקומות שאולי לא הייתם מגיעים אליהם , אנחנו גילינו בזכות האוטובוס את Beltamons שזה אזור מדהים של טבע, מפלים, גשרים ומסלולי הליכה ואופניים (מרחק של 10 דקות מהעיר). ויש גם תחבורה ציבורית של אוטובוסים שאפשר להתנייד איתם בעיר. כרטיס סים בוילנה
הכרטיס סים ממש זול ומאוד פשוט למצוא אותו אז אני ממליצה לקנות שם כרטיס סים מקומי ולא לעשות חבילת גלישה. הכרטיס סים עלה 4 יורו ל4 ג'יגה אינטרנט וקנינו אותו בחנות נוחות במרכז העיר. כל פעם שתתקלו בחנות נוחות בשם Narvesen תדעו שתוכלו למצוא שם כרטיס סים. כרטיס וילנה
בעיר יש הרבה מוזיאונים ודברים לעשות ואם אתם מתכננים לעשות הרבה דברים ובמחירים מוזלים או בחינם אז יש לכם אפשרות לרכוש את כרטיס וילנה של יום, יומיים או שלושה ימים ואז עם הכרטיס הזה תוכלו לקבל הנחות וכניסה חינם למקומות. למשל שייט בגונדולה עלה לנו יורו במקום שמונה יורו והאוטובוס Hop and off היה בחינם לשני מסלולים ואם רוצים שלושה מסלולים אז מוסיפים עוד 3 יורו. בקיצור משתלם מאוד לעשות את הכרטיס למי שרוצה לחקור את העיר בצורה מקיפה. בנוסף אפשר לרכוש את הכרטיס שכולל גם תחבורה ציבורית חינם. מסלול מפורט בוילנה
יום 1: סיור בעיר, מסעדה גיאורגית, הסתובבות בעיר, מסעדת שף
התחלנו את היום בארוחת בוקר במלון Hotel Vilnia
סיור בעיר
לאחר מכן יצאנו לסיור בעיר, פעם ראשונה שיצא לנו לעשות סיור בעברית בחו"ל כי לרוב אנחנו מצטרפים לfree tours שהם סיורים בחינם (מבוססי טיפים). אבל הפעם יצא לנו לצאת לסיור פרטי של שעתיים עם המדריך דני. אם אתם רוצים סיור בעברית בעיר אז אתם יכולים להזמין סיור פרטי דרך החברה של דני Jerulita ואם אתם מחפשים להצטרף לסיור קבוצתי אז יש חברות לסיורי חינם בעיר כמו למשל FreeTour.
ארוחת צהריים במסעדה גאורגית
אחרי הסיור רצינו לאכול ארוחת צהריים, התייעצנו עם דני איפה כדאי ללכת לאכול. דני המליץ לנו על Georgian house .
הסתובבות בעיר
אחרי המסעדה החלטנו להסתובב קצת בעיר ברגל. היה מאוד כיף לטייל בעיר ופשוט הלכנו סתם ללא מטרה.
מיץ תפוזים
החלטנו לחזור למלון למנוחה ואז קלטנו שיש דוכן של מיץ תפוזים ליד המלון. החלטנו לקחת מיץ ולהביא אותו למלון. ביקשנו מהמסעדה במלון כוס עם קרח ונהנינו לנו מהמיץ תפוזים במרפסת של החדר.
ארוחת ערב במסעדת שף
בטיול שלנו היינו בשתי מסעדות שף מדהימות. המסעדה הראשונה היתה Amandus והשנייה Sweet Root. בשתיהן היתה לנו ארוחת טעימות ממש.
יום 2 : טיול אופניים בפארק, שייט בגונדולה, מוזיאון אשליות ומתחם אוכל רחוב
התחלנו את הבוקר כרגיל בארוחת בוקר במלון
טיול אופניים בפארק
אחרי הארוחה החלטנו לשכור אופניים מהמלון בעלות של 3 יורו לשעה ולקחנו אותן לטיול בפארק Bernardine Park שממול למלון.
שייט בגונדולה
הסתכלנו אילו הטבות יש לכרטיס וילנה וראינו שיש שם שייט בגונדולה של 50 דקות בעיר. החלטנו לקנות דובדבנים בסופר על הדרך לשייט והלכנו למקום שממנו יוצאת הגונדולה.
📣 רגע לפני שאתם ממשיכים לקרוא!
תדעו שאני תמיד שמחה לשמוע מכם! אם כבר יצא לכם לבקר ביעד הזה – תכתבו לי בתגובות איך הייתה החוויה שלכם, ואם יש לכם שאלות או התלבטויות לגבי הטיול – אני פה לגמרי בשבילכם.
וגם אם גיליתם משהו חדש במהלך הטיול שלכם – שינוי בשעות פתיחה, מקום מהמם ששווה להוסיף, או משהו שכדאי לעדכן – זה ממש יעזור לי לשמור את התוכן בבלוג עדכני ורלוונטי לכולם 💛
ואל תשכחו לשתף אותי אם הפוסט הזה עזר לכם – אין דבר שמשמח אותי יותר מלדעת שהצלחתי לעזור לכם לתכנן טיול מוצלח!
לחצו בכדי להגיב לי ממש כאן
ארוחת צהריים – מסעדה פורטוגזית עם נגיעות הודיות
עוד לפני הטיול ראיתי כמה המלצות למסעדה בשם Gaspars והחלטנו לתת לה הזדמנות והתברר שזאת היתה אחת המסעדות הטובות של הטיול. מי שאוהב מאכלי ים יהנה שם מאוד וגם מי שלא, ימצא מנות ממש טובות.
מוזיאון אשליות
לפני הטיול עשיתי מחקר על העיר וראיתי שיש הרבה המלצות על מוזיאון האשליות Museum of Illusions.
הפסקת קפה
לאחר מכן המשכנו להסתובב בעיר ועצרנו בבית קפה כדי לשתות קפה קר. ישבנו ב Post Scriptum. אין לי המלצה מיוחדת על הקפה בו, אבל היה כיף לשבת בו בחוץ והקפה היה אחלה.
מתחם אוכל רחוב
אחרי מנוחה במלון המשכנו למתחם של משאיות אוכל רחוב שנקרא Open Kitchen יש אותו רק בימי שישי ושבת אז אם אתם בימים האלה בוילנה אל תפספסו את המתחם הזה.
יום 3 : סיור אוטובוס , טיול ב Belmontas, מסעדת גריל , סיור אוטובוס נוסף, מסעדה מקומית
התחלנו את היום בארוחת בוקר במלון
סיור אוטובוס Hop and Off
ראינו שיש בכרטיס של וילנה אפשרות לעלות לסיור באוטובוס בחינם והחלטנו שזאת אופציה טובה בגלל שזאת דרך נוספת טובה לראות את העיר וגם הייתי קצת עייפה (זה מה שקורה כשמטיילים בהריון). בחרנו במסלול הירוק שלקח אותנו לבלמונטאס
אזור בלמונטאס Belmontas
נסענו עם האוטובוס בערך חצי שעה ותוך כדי הקשבנו לאודיו ושמענו על מידע על המקומות שראינו ואז הגענו לBelmontas. כבר מהתיאור של המקום באודיו הבנו שאנחנו רוצים להישאר שם ולא להישאר באוטובוס. למי שירצה להמשיך באוטובוס אז יש אפשרות לצאת ל10 דקות הפסקה בשביל לצלם ואז להמשיך את הסיור באוטובוס. אנחנו החלטנו שנשאר שם ופשוט נחזור אחרי זה במונית (המרחק הוא 10 דקות נסיעה למרכז העיר).
האזור עצמו ממש יפהפה יש שם מפלים, גשרים ומסלולי הליכה ואופניים. בהתחלה עשינו צילומים וסתם חקרנו את האזור.
סיור אוטובוס מסלול אדום Hop and Off
אחרי האוכל הזמנו מונית עם אפליקציית Yango וחזרנו למלון (עלות בערך של 4 יורו). לאחר מנוחה במלון החלטנו לצאת לעוד סיור באוטובוס והפעם לקחנו את המסלול האדום.
ארוחת ערב מסעדה מקומית
הפעם לארוחת ערב הלכנו למסעדה מקומית Leiciai. זוהי מסעדה בעיצוב של ימי הביניים והיתה גם להקה שניגנה מוזיקה ליטאית. היתה אחלה אווירה ואם באים לארוחת הטעימות שם שעלותה 25 יורו לאדם תבואו עם הרבה מקום בבטן.
יום 4 : בית קפה מהאגדות, סיור לעיר טרקאי שכלל סיור בטירה וסירת פדלים
בית קפה מהאגדות
באותו בוקר החלטנו לוותר על ארוחת הבוקר במלון וללכת לבית קפה Augustas ir Barbora. שקיבלתי המלצה עליו באינסטגרם. זהו בית קפה מושלם לצילומים וגם לאוכל טעים.
סיור בעיר טרקאי
אחרי ארוחת הבוקר יצאנו לתחנה לאוטובוס שסייר אותנו לעיר טרקאי. יש שני סוגי סיורים: סיור אודיו בלי כניסה לטירה (20 יורו) וסיור עם מדריכה כולל טירה (35 יורו), עם הנחה לכרטיס וילנה. אנחנו בחרנו בסיור עם המדריכה, שהחל בנסיעה של כ-30 דקות לעיר. המדריכה סיפרה באנגלית במהלך הנסיעה, אחר כך סיירנו בטירה כשעה, ואחריה היה לנו זמן חופשי קצר בעיר. מהר הבנו ששעה לא מספיקה, אז הודענו שלא נצטרף להסעה בחזרה ונחזור לבד.
לצהריים ישבנו במסעדת Bona על שפת האגם. הזמנו מנה מקומית בשם Kibinai – מאפה ממולא, אני בחרתי בגבינה ועגבניות מיובשות, ורומן הזמין צדפות. נהנינו מאוד מהאוכל ומהנוף של האגם והטירה.
בסיום הארוחה שכרנו סירת פדלים לשעה, בעלות של 10 יורו, וזו הייתה פעילות מהנה במיוחד.
בשעות אחר הצהריים רצינו לחזור חזרה למלון העדפנו להזמין מונית מאשר לקחת אוטובוס אבל לא הצלחנו למצוא מוניות פנויות באפליקציות ובסוף חזרנו עם טיול מאורגן של גיל הזהב מאיטליה.
ארוחת ערב במסעדה סינית
חזרנו די מותשים מהיום בטרקאי כי גם היה חם מאוד והחלטנו לאכול ארוחת ערב במסעדה שהיתה ממש קרובה למלון מסעדה סינית מסעדת Mian. אני הזמנתי שם נודלס ורומן הזמין מרק ושנינו היינו מרוצים.
יום למחרת חזרנו בטיסת בוקר לישראל.
אפשר לסכם את הטיול הזה כהנאה ענקית! גילינו עיר שלווה ויפה עם הרבה דברים לעשות. לפני הטיול שאלו אותו אם חמישה לילות זה לא יותר מדי והאמת שהרגשתי שלא הספקנו הרבה דברים.
מקווה שהפוסט שלי עזר לכם. אם כן אשמח מאוד שתגיבו פה בתגובות ואם יש לכם עוד שאלות אז גם מוזמנים לשאול אותן בתגובות או לכתוב לי ברשתות החברתיות של הבלוג: בפייסבוק ובאינסטגרם.
מחפשים מידע נוסף על ליטא ? יש לי בבלוג עוד פוסטים על ליטא.
10 תגובות בנושא “מסלול טיול מדהים של ארבעה ימים בוילנה בליטא”
המדריך שסיפרת עליו , יש לך אולי מייל או פרטים כי לא ניתן ליצור קשר דרך הדברים שכתבת .
היי חנה
צודקת האתר לא היה מעודכן זה האתר הנכון
https://jerulita.com/jerulita-guides/
כייף לקרוא אותך. לא ראיתי משהו שכתבת בנוגע למחירים…
היי שרה 🙂 תודה רבה
בפוסט על המסעדות ציינתי טווחי מחירים
וכתבתי את המחירים של האטרקציות
לגבי הלינה עלות המלון היא בסביבות 100 יורו ללילה לזוג
טיסות זה משתנה לפי העונה ומתי מזמינים אבל מחירי כרטיסים יהיו לרוב בין 100-200 יורו לאדם
מתי היה הטיול לוילנא?
עכשיו.. בסוף יוני
קראתי בהנאה את הרשמים . נהניתי מהכתיבה ומהעברת החוויה. עשית לי סדר ואפשר בהחלט להיעזר במה שכתבת. תודה! שאלה: היכן רכשתם את הכרטיס התיירותי? וכיצד היה מזג האוויר בעונה הזו?
היי אלונה
שמחה לשמוע 🙂
את הכרטיס ניתן לקנות במרכז העיר במידע לתייר (יש אחד ממש מול כיכר הקתדרלה המרכזית) ואני בטוחה שיש עוד מקומות כאלה בעיר
המזג אוויר היה חם ונעים
היה בערך 28 מעלות במהלך היום
נופר הפוסט מקסים. השבוע אנו טסים עם הילדים לליטא. נהיה בעיקר בים הבלטי ובאגמים. יום אחד נקדיש לוילנה ויש כל כך הרבה מקומות מעניינים שנראה לי נאלץ לחזור שוב בהרכב זוגי. תודה על כל ההמלצות
היי ענת 🙂 איזה כיף לשמוע
תודה רבה
כנראה שתצטרכו לחזור לשם שוב באמת חחח
תהנו בטיול