יצא לי לבקר בבודפשט פעמיים. בפעם הראשונה זה היה בחורף, בחודש פברואר, כאשר נסעתי לשם עם בעלי. מזג האוויר היה קר מאוד, בסביבות -13 מעלות צלזיוס, מה שהפך את החקירה של העיר לאתגר, אבל למרות הטמפרטורות הקפואות, עדיין נהניתי מהחוויה וידעתי שאני ארצה לחזור.
הביקור השני היה באמצע אוקטובר, הפעם עם אמא שלי, וזה הרגיש כמו עיר שונה לגמרי. מזג האוויר היה כמעט מושלם להליכה ולטיולים, עם רק יום אחד מעט גשום שלא עצר אותנו. בילינו סוף שבוע ארוך בבודפשט, מיום חמישי בערב ועד יום שני בבוקר, ויכולנו באמת ליהנות מהעיר בקצב רגוע יותר. רכבל
אחד הדברים שאני אוהבת לעשות בטיולים זה למצוא נקודות תצפית טובות כדי שאוכל לצלם את העיר מלמעלה. כשראיתי שיש רכבל בבודפשט אז החלטתי שזה רעיון טוב להגיע לשם.
הגענו לאזור הרכבל במונית. היה תור די ארוך אבל אז ראינו שיש מוכרים שמוכרים כרטיסים לא בקופה (מוכרים עם חולצות כחולות). היתרון לזה, זה שאם יש תור ארוך לקופות (כמו שהיה לנו) אפשר לקנות מהם כרטיס באותו מחיר כמו בקופה ולהכנס בכניסה הימנית בלי להמתין את התור.
אנחנו קנינו כרטיס הלוך חזור אבל זאת היתה טעות. הירידה למטה מאוד פשוטה ותוך כמה דקות כבר מגיעים. אני ממליצה לקנות רק כרטיס לכיוון אחד ולחזור ברגל למטה (אלא אם כן יש לכם בעיה לרדת ברגל).
העליה ממש קצרה והאמת שזה בין הרכבלים הקצרים ביותר יצא לי להיות בהם אבל עדיין זה היה נחמד. למעלה יש בית קפה שאפשר לשתות פה ואפשר להסתובב שם באזור וכמובן שיש גם נוף מהמם על העיר. מפת הגעה 





סיור אוכל
אנחנו בחרנו לעשות סיור אוכל של כמעט חמש שעות. הסיור היה דרך חברת Taste Hungary וכלל סיור מקיף בשוק הגדול עם שלוש עצירות לטעימות לאחר מכן סיור בעיר עם עצירת טעימות של שוקולדים מיוחדים וארוחת צהריים הונגרית, בית קפה יוקרתי עם קפה ועוגות ולסיום ביקור במרתף יינות עם טעימות יין וגבינות. זה היה סיור טעים ומעניין ביותר. קישור לפוסט מפורט על החוויה שלנו בסיור אוכל.
במידה ולא תרצו לעשות את הסיור אז אני ממליצה ללכת לשוק הגדול (מפת הגעה) בכל מקרה ולנסות של מטעמים. לא לפספס את קומת המרתף עם החמוצים.
בנוסף אפשר גם לעשות סיור חינם בעיר (מבוסס טיפים) , בפעם הקודמת שהיינו עשינו סיור חינם ברובע היהודי שהיה מוצלח אז אפשר לעשות אותו או סיור בין נקודות העניין המפורסמות של בודפשט החברה שעשינו דרכה את הסיור חינם נקראת Original Budapest tours






אי מרגרט
אי מרגרט זהו אי קטן באמצע נהר הדנובה. זהו מקום מקסים ללכת ולהסתובב בו ברגל או לשכור שם אופניים או לשכור שם רכב על פדלים ולחקור את האזור. יש שם גן חיות קטנטן, גן ורדים, מסלולי הליכה וריצה ויש שם גם מזרקה מוזיקלית עם אורות.
אפשר להגיע לאי עם הרכבת הקלה מספר 4 או 6 ועם אוטובוס קו 26. בנוסף אפשר להגיע עם מונית לגשר וללכת 200מ' ברגל עד למעבר לאי. מפת הגעה 

שוק איכרים
בכל יום ראשון יש שוק איכרים ממש חמוד בבר שימפלה. בלי קשר זהו בר ששווה ללכת אליו בערב כי יש בו אחלה אווירה. בכל אופן בשוק תמצאו הרבה דברים טעימים כמו גבינות, נקניקים, ריבות, ממרחים ועוד. אני קניתי שם גבינה לקחת איתי לארץ וגם תפוחים מיובשים וריבה. אם יש יום נעים אז אפשר לבוא ולקנות כמה דברים טעימים וללכת לעשות פיקניק בפארק של כיכר הגיבורים. אנחנו גם עשינו שם הפסקת קפה עם מאפה. מפת הגעה 



סיבוב ברובע היהודי
בר שימפלה נמצא ברובע היהודי אז אחרי השוק אתם יכולים להסתובב ברובע הזה וגם ללכת לבקר בבית הכנסת הגדול. בנוסף אתם יכולים לעשות סיור חינם (מבוסס טיפים) בפעם הקודמת שהיינו עשינו את הסיור הזה , שהיה מוצלח .החברה שעשינו דרכה את הסיור נקראת Original Budapest tours

כיכר הגיבורים
כל האזור של הכיכר מלא בדברים שאפשר לעשות יש פארק יפה, יש גן חיות , יש מוזיאון לאומנות ויש טירה מהממת. בחורף יש שם החלקה על הקרח. מפת הגעה 


שופינג
בודפשט היא יעד מעולה למי שמחפש לעשות שופינג במחירים טובים ועם הרבה אפשרויות. אנחנו אישית הלכנו לרחוב Vaci (הליכה של 25 דקות מהמלון ). זהו הרחוב המפורסם בבודפשט עם המון חנויות של מותגים כמו זארה, מנגו, ברשקה ועוד. חנויות נעליים וC&A , H&M ועוד .. הסתובבנו שם במשך כמה שעות וקנינו הרבה דברים. מפת הגעה 

מסאג' תאילנדי
אחרי כל ההליכות והשופינג אין ספק שמסאג' תאילנדי זה משהו שיכול לבוא בטוב. אני מאוד אוהבת את המסאג' התיאלנדי המסורתי בלי השמן אבל יש עוד סוגי מסאג'ים שאפשר לעשות. למקום שהלכתי קוראים De Lanna Thai Massage. מסאג' תאילנדי מסורתי עלה 7900 פורינט לשעה. מפת הגעה בית קפה אנה
זהו בית קפה מפורסם ברחוב Vaci . יש לו שני סניפים ברחוב , אחד שקרוב לשוק הגדול והשני באזור של חנויות הבגדים. אנחנו החלטנו לשבת שם לאכול משהו קטן בסניף שקרוב לחנויות. הוא מפורסם בזכות העוגות שלו אבל האמת שאנחנו אכלנו שם סלט עוף וכריך טוסט עם גבינת עיזים וריבת חמוציות. הזמנו גם לימונדה רגילה ולימונדה עם תות ובזיליקום. זאת היתה ארוחה קלילה ונחמדה אחרי הרבה זמן של שופינג מתיש ? מפת הגעה
📣 רגע לפני שאתם ממשיכים לקרוא!
תדעו שאני תמיד שמחה לשמוע מכם! אם כבר יצא לכם לבקר ביעד הזה – תכתבו לי בתגובות איך הייתה החוויה שלכם, ואם יש לכם שאלות או התלבטויות לגבי הטיול – אני פה לגמרי בשבילכם.
וגם אם גיליתם משהו חדש במהלך הטיול שלכם – שינוי בשעות פתיחה, מקום מהמם ששווה להוסיף, או משהו שכדאי לעדכן – זה ממש יעזור לי לשמור את התוכן בבלוג עדכני ורלוונטי לכולם 💛
ואל תשכחו לשתף אותי אם הפוסט הזה עזר לכם – אין דבר שמשמח אותי יותר מלדעת שהצלחתי לעזור לכם לתכנן טיול מוצלח!
לחצו בכדי להגיב לי ממש כאן


מסעדות מומלצות בבודפשט
מסעדה הונגרית
מסעדה הונגרית ונחמדה למי שמחפש אוכל הונגרי טוב באווירה מקומית. מסעדת Pater bonifac kisvendeglo. מפת הגעה 

מסעדת טאפאסים
מאחר שהיינו שבעות מהסיור אוכל , החלטנו שבא לנו ארוחת ערב קלילה. בדיוק באותו יום קיבלתי המלצה מחברתי הדס שהמליצה על מסעדת טאפאסים ספרדית Pata Negra והיא באה לנו בדיוק בזמן עם ההמלצה הזאת.
ניסינו להזמין מקומות אבל המסעדה היתה כבר מלאה, אז החלטנו לנסו את מזלינו וללכת בכל זאת. במקרה כשהגענו היו שני מקומות על הבר. כיאה למסעדה ספרדית החלטנו להתחיל את הערב עם סנגרייה. והזמנו גם ארבעה טפאסים טבעוניים להתחלה : פרוסות בגט עם רוטב עגבניות, פטריות על הגריל עם שום, ירקות אפויים ותרד עם גרגירי חומוס.
כל המנות היו מעולות והאמת שגם די גדולות. הירקות היו להיט והאמת שחיסלנו את כל המנות מהר מאוד . אחרי זה הזמנו מנת דג בקלה ואני הזמנתי גם מנה של קלמארי ואמא הזמינה שיפודי עוף. תכל'ס ארוחת טאפאסים זאת אחת הארוחות הטובות שיש. אפשר לטעום מלא דברים וזה לא מרגיש כבד. לסוף הזמנו גם תה עם עוגת גבינה.
המסעדה הזאת מאוד מבוקשת וכל הזמן באו אנשים ונרשמו לרשימת המתנה. המלצה שלי זה להזמין מקומות מראש יום לפני. מפת הגעה 



מסעדה קובנית
בערב החלטנו ללכת למסעדה שקרובה למלון (10 דקות הליכה) . חיפשנו משהו עם אווירה שמחה שאפשר גם לשבת לאכול וגם להנות ממשקה. ראיתי המלצות על המסעדה La Bodeguita Del Medio.
החלטנו לנסות אותה. היא אמנם מסעדה מתויירת אבל היא היתה אופציה טובה. הגענו למסעדה בשמונה בערב (הביקורות הלא טובות על המסעדה היו בהקשר של השירות שלהם, אבל בגלל שהגענו יחסית מוקדם ולא היו הרבה אנשים עדיין אז השירות היה דווקא ממש סבבה).
הזמנו למנה ראשונה את הראשונה הזוגית שכללה כנפי עוף מטובלים, תירס, קסדיות עם גבינה, גאווקמולי ויוגורט. האמת שאנחנו ממש אהבנו את המנה הראשונה הזאת ובדיעבד חבל שלא הזמנו עוד אחת כזאת או עוד ראשונה מאשר עיקריות. העיקריות היו בסדר אבל הרגישו לי כבדות מדי, אני הזמנתי מנה של בשר עם אורז ואמא שלי הזמינה המבורגר צמחוני.
לשתייה הזמנו בירה ויין. היתה גם להקה ממש טובה שניגנה ובזכותה האווירה היתה ממש כיפית וגם המקום עצמו מאוד נחמד עם הרבה מקומות ישיבה בחוץ. מפת הגעה 



מסעדה תאילנדית
אחרי המסאג' התאילנדי החלטתי שגם מתאים לי אוכל תאילנדי ולכן בחרנו ללכת למסעדה שהיתה קרובה למלון. מסעדה פשוטה עם אוכל תאילנדי טוב . Kao Niaw Ping Kai Restaurant מפת הגעה. אם פחות בא לכם אוכל תאילנדי אתם יכולים גם לחזור לאזור של בר שימפלה. ליד הבר יש אזור של מלא דוכני אוכל רחוב ואתם יכולים לבחור שם מה שבא לכם. (מפת הגעה). 

מלון בוטיק מומלץ בבודפשט
החלטנו להתפנק במלון בוטיק ארבעה כוכבים מלון Bo33. מלון במיקום טוב . הוא לא ברחוב Vaci (מרחק של 25 דקות הליכה ברגל) אבל אני אוהבת את האזור הזה יותר כי הוא פחות מתוייר ויש בסביבה שלו הרבה מסעדות וברים טובים..
המלון היה ממש איכותי עם בר ולובי עם ספות נוחות. החדר היה מרווח עם שתי מיטות יחיד (לפי מה שביקשתי בהזמנה) ועם מרפסת קטנה שפונה לחצר של המלון.בקומה האחרונה של המלון יש ספא עם ג'קוזי לשימוש חינם ומיטות נוח במרפסת עם נוף לעיר.
כשהגענו למלון קיבלנו שובר למשקה חינם בבר של המלון (שניצלנו ביום האחרון לטיול). הארוחת בוקר היתה ארוחת בופה מעולה עם גבינות גורמה, נקניקים, סלמון מעושן, ירקות, פירות, גרנולה, מאפים, לחמים ועוד.
השירות היה מדהים. העובדים היו סופר נחמדים ועזרו בכל בקשה ושאלה. בנוסף מה שאהבתי במלון זה שיש בו תשומת לב לדברים הקטנים. למשל בחדר היתה מכונת קפה, היה מכשיר של הטענה לUSB, חלוקים ונעלי רחצה, מגבת שחורה לניגוב פנים עם מייקאפ ועוד. בקיצור יש סיבה שלמלון הזה יש ביקורות ממש טובות. 









לסיכום , בודפשט היא עיר שבאמת מציעה משהו לכל אחד. מהיסטוריה עשירה וארכיטקטורה יפהפייה, דרך אוכל נהדר, שווקים תוססים, ספא מרגיע וקניות מצוינות, מדובר ביעד שקל להתאהב בו בכל עונה. בין אם אתם מבקרים לסוף שבוע ארוך או לשהות ממושכת, כזוג, עם משפחה, או אפילו לבד, בודפשט מצליחה לשלב תרבות, הנאה והרפיה בצורה נגישה מאוד. לאחר שביקרתי בה גם בחורף וגם בסתיו, אני יכולה לומר בביטחון שזהו יעד ששווה לחזור אליו שוב ושוב – בכל פעם מגלים אותה מזווית מעט שונה.
מקווה שהפוסט שלי עזר לכם. אם כן אשמח מאוד שתגיבו פה בתגובות ואם יש לכם עוד שאלות אז גם מוזמנים לשאול אותן בתגובות או לכתוב לי ברשתות החברתיות של הבלוג: בפייסבוק ובאינסטגרם.




