ויזה לתאילנד- כל המידע שצריך לדעת על ויזה לתאילנד

מאת: נופר רונן

תאילנד היא אחת המדינות האהובות עלינו. היא שילוב מדהים של פינוק אמיתי, תרבות, אוכל מקומי, נוף מדהים, חופים יפיפיים ובמחירים זולים.

הרבה אנשים לא יודעים אם הם צריכים ויזה לתאילנד או לא ואם כן איך הם מוציאים. אז החלטתי לעשות סדר בנושא של הויזה ולכתוב על זה פוסט.

אם עוד לא עשיתם ביטוח לטיול אז הנה פוסט שכתבתי עם מידע שכדאי לדעת על ביטוח נסיעות לחו"ל לתאילנד ואם אתם מחפשים מלונות וטיסות אז כדאי שתעזרו במנוע השוואת מחירי מלונות ומנוע להשוואת מחירי טיסה. 

המידע המצויין נכון ליולי 2019

לשוהים בתאילנד עד 30 יום הכניסה לתאילנד היא ללא תשלום.  כשמגיעים לשדה תעופה צריך למלא טופס עם הפרטים וכוונות הביקור ומקבלים אוטומטית חותמת ל30 יום שהות בתאילנד.

קבלת הויזה אינה אוטומטית וייתכן סירוב מכל מיני סיבות.
לכן חברות התעופה דורשות כרטיס חזור. הן אחראיות להחזיר נוסע מסורב כניסה.

מי שמגיע לתאילנד במעבר גבול יבשתי (לא בטיסה) יקבל ויזה כניסה רק ל15 יום.

חיפש טיסות זולות לתאילנד השוואת מחירי מלונות בתאילנד

שהייה בתאילנד מעל ל-30 יום

הארכת ויזה בתאילנד

אם הגעתם לתאילנד בלי ויזה בטיסה (ולכן קיבלתם ויזה לעד 30 יום) תוכלו להאריך את הויזה לעוד 30 יום, לסך של 60 יום בתאילנד.
אם הגעתם לתאילנד עם ויזה ל60 יום תוכלו להאריך את הויזה לעוד 30 יום, לסך של 90 יום בתאילנד.
אם הגעתם לתאילנד בלי ויזה במעבר יבשתי (ולכן קיבלתם ויזה לעד 15 יום) תוכלו להאריך את הויזה לעוד 30 יום, לסך של 45 יום בתאילנד.

אתם יכולים להאריך את הויזה בכל מרכז ההגירה בתאילנד תמורת תשלום של 1900 באט, עבור כל אחת מהאפשרויות שציינתי לפני. אתם צריכים למלא טופס ולהביא 2 תמונות פספורט. יכול להיות שהפקיד יבקש ממכם עותק של כרטיס הטיסה חזור השלכם  (רוב הסיכויים שלא, אבל זה יכול לקרות).

יש משרדי הגירה רבים בכל תאילנד לפחות אחד בכל מחוז. מאוד פשוט לחפש אותם בגוגל ולמצוא בהתאם לעיר בה אתם נמצאים. בנוסף יש מפה שמצאתי עם כל משרדי ההגירה, אז אולי זה יוכל לעזור לכם מפה למשרדי הגירה בתאילנד.

הוצאת ויזה לתאילנד מהארץ

אם ידוע לכם עוד לפני הטיול, שתרצו להשאר בתאילנד ל60 יום. אני ממליצה לכם להוציא מראש את הוויזה בארץ דרך שגרירות תאילנד, שנמצאת בהרצליה, רחוב משכית 3 מפת הגעה.

הויזה עולה 150 ש"ח לכניסה חד פעמית. בשביל להוציא ויזה יש להגיע לשגרירות בימים ב'-ו' , בשעות 9:00-11:30.

מסמכים שצריך להביא לשגרירות:

  • דרכון בתוקף לחצי שנה לפחות עם שני עמודים ריקים
  • צילום דרכון וצילום תז
  • שתי תמונות פספורט זהות מהחצי שנה האחרונה
  • אישור טיסה הלוך וחזור
  • אישור מלונות לימים הראשונים
  • סטודנט- אישור חזרה ללימודים. שכיר- מכתב באנגלית מהמעסיק על חופשה ותלוש משכורת . עצמאי- מכתב באנגלית מרואה החשבון על כך שיש לך עסק, שהעסק יכול לעבוד כשאתה בחופשה ושיש לך כסף למימון החופשה.

יכול להיות שתצטרכו להביא איתכם גם אישור מהמעסיק, אישור הזמנת טיסה הלוך חזור ואישור מלונות. רצוי להתקשר לשגרירות לפני ולוודא אילו מסמכים תצטרכו להביא עימכם.

הויזה תאפשר לכם לשהות בתאילנד למשך חודשיים. הויזה מוכנה בדרך כלל תוך יום-יומיים.

הוויזה תקפה ל-90 יום מהנפקתה ומהרגע שתגיעו לתאילנד יתחילו להיספר הימים עד שתידרשו לצאת.

ויזה לכניסה רב פעמית לתאילנד

הויזה עולה 750 ש"ח לכניסה רב פעמית. הויזה אינה מוגבלת במספר הכניסות. הויזה תאפשר לכם להשאר בתאילנד חודשיים (60 יום) והיא תקפה ל6 חודשים. כדי להגיש בקשה לקבלת ויזה לכניסה רב פעמית יש להציג את המסמכים הבאים נדרשים:      

  1. דרכון עם תוקף 6 חודשים    
  2. שתי תמונות צבע אחרונות בגודל דרכון נלקחו במהלך ששת החודשים האחרונים        
  3. כרטיס טיסה מאושר הלוך וחזור 
  4. אישור בנק ליתרה לפחות 25,000 ש"ח
  5. מכתב מהמעביד

רצוי להתקשר לשגרירות לפני ולוודא אילו מסמכים תצטרכו להביא עימכם.

איך נשארים בתאילנד מעל ל90 יום?

אם הארכתם כבר את הויזה במהלך השהות בתאילנד ותרצו להשאר מעבר לזמן הזה. אתם חייבים לצאת מתאילנד (להגיע לגבול של מדינה אחרת כמו לאוס או קמבודיה) ושם להוציא ויזה חדשה. אם זה מעבר יבשתי תינתן לכם ויזה ל15 יום ותוכלו להאריך אותה בתוך תאילנד באחד ממשרדי ההגירה.

מצ'אנג מאי קל להגיע למעבר גבול של צפון לאוס וזה לוקח בערך 7 שעות. אפשר לישון שם לילה אחד בעיירה ליד ולחזור למחרת לתאילנד.

מבנגקוק אפשר להגיע לקמבודיה באוטובוס של 6 שעות בערך. ומקו צ'אנג גם.

שהות בתאילנד עם ויזה שפג תוקפה

חשוב לשים לב לכמה זמן הויזה שקיבלתם תקפה, שלא תשארו בטעות יותר מהזמן שאתם צריכים. במקרה הטוב תשלמו קנס בגבול או בשדה תעופה, קנס של 500 באט ליום.

אבל אם במקרה מגלים שאתם נמצאים עם ויזה שלא בתוקף, כמו למשל שיעצרו אתכם לבדיקה אקראית בדרככם לשדה התעופה. אתם עלולים להגיע למעצר, ללא תלות במשך הזמן ששהיתם עם ויזה שלא בתוקף, אפילו אם זה רק יום אחד. במקרה שיהיה לכם בדרכון הפרות רבות של שהות לא חוקית, אתם עלולים אפילו להיות מורחקים מתאילנד לשנה ואף לכל החיים.

המידע לקוח מנסיון אישי ומהאתרים של השגרירות של תאילנד, ושל השגרירות התאילנד בישראל

47 תגובות בנושא “ויזה לתאילנד- כל המידע שצריך לדעת על ויזה לתאילנד”

  • היי!תודה רבה על כל המידע, לפי מה שאני מבינה כאן אם אני טסה רק עם כרטיס הלוך יעוץ לי בעיות בכניסה?

    • בשמחה (:
      בעיקרון אנחנו עשינו את הויזה רק עם כרטיס הלוך אבל לפעמים כן עושים בעיות. את מתכננת לעשות את הויזה מהארץ?

  • הויזה תקפה ל 30 יום, אך אם יצאתי וחזרתי (פעם אחת) מחשבים לי שתי תקופות? כי זה התכנון שלנו אך בין תאריך הכניסה והיציאה הסופי יעברו 35 ימים. אשמח לתגובה

    • היי רויטל. אם תצאי מתאילנד ותחזרי אז יעשו לך ויזה חדשה.

      • היי,
        אשמח גם לתשובה: אני נמצא במצב דומה: מגיע לתאילנד ל 20 יום, עובר לפיליפינים ל 10 ימים וחוזר שוב לתאילנד ל 4 ימים ומשם חזרה לישראל. האם אקבל ויזה אוטומטית בכניסה השניה שלי ואני לא צריך לדאוג לכלום? תודה רבה מראש על העזרה 🙂

  • היי יש לי שאלה. יש לנו בעיה להגיע להוציא ויזה בהרצליה מראש ואנחנו מתכננים טיסה ל33 ימים. האם יכול להמות שלא יאפשר לי להכנס לתאילנד כי יש לי כרטיס טיסה חזור ליותר מ30 ימים? כי עדיף לנו לעשות שם את הויזה השאלה אם יכולים לסרב כניסה בגלל זה?

    • היי טליה, אני לא סגורה לגבי זה. יכול להיות שיעשו לכם בעיה. שווה להתקשר לשגרירות בהרצליה ולברר מולם מה עושים במצב כזה. בהצלחה 🙂

  • היי תודה על המידע !
    אני מתכננת לטוס עם חברה לתאילנד ומשם להמשיך לקמבודיה, ויאטנם ,לאוס ולבסוף לחזור לתאילנד.
    השהות הכוללת לא תעבור את ה30 יום, אך רציתי לשאול מה עושים במצב כזה? יש לנו כרטיס טיסה מתאילנד לקמבודיה , כך שהם יראו כרטיס יציאה. האם יעשו לנו בעיה להיכנס שנית לאחר חודש? האם יש לנו צורך להוציא ויזה?
    ממש אשמח אם תעזרו לנו ☺

    • היי יעל (: לא אמורה להיות בעיה עם המצב שתיארת. פשוט כשתחזרו לתאילנד יוציאו לכם ויזה חדשה. ממליצה להתקשר גם לשגרירות בישראל ולברר מולם

  • הי נופר אולי את יודעת איך מוציאים ויזת סטודנט? אני לא מוצאת על זה אינפורמציה. תודה

    • היי עינת. מה כוונתך לויזה סטודנט? הכוונה ללמוד שם או סתם לביקור של חודשיים? כי ויזה לחודשיים היא אותו הדבר גם לסטודנט.

  • אני רוצה להגיע מויאטנם/קמבודיה/לאוס לתאילנד בטיסה (וכך לקבל ויזה ל-30 יום)
    מתאילנד להמשיך להודו.
    אני צריכה להראות בכניסה כבר כרטיס טיסה מתאילנד להודו?

  • שלום,
    תודה ענקית על המידע (:

    שאלה..
    אנו מגיעים לתאילנד במאי לשלשה חודשים עם 2 בנות. אחת בת שלוש ואחת בת חצי שנה.
    בקרוב מאוד נלך לשגרירות תאילנד להאריך את הויזות
    שאלתי היא, האם צריך לגשת לשגרירות עם הבנות? או שאפשר להגיע רק אנחנו ההורים עם הדרכונים שלהן וכל הניירת הנחוצה?

    תודה מראש
    ליאת

    • היי ליאת 🙂 שמחה לשמוע שהמידע עזר לך
      אין צורך לבוא עם הילדים פיזית. אפשר שרק ההורים יגיעו
      אפילו מספיק שרק אחד מכם מגיע ולא שניכם
      יום מקסים 🙂

  • שלום נופר
    קיבלנו ויזה לחודשיים לתאילנד
    אנו מתכננים טיול מתגלגל ולכן מעוניינים לרכוש כרטיס לכיוון אחד לתאילנד
    כרגע אין לנו יעד ו תאריך חזרה לארץ (ולכן לא רכשנו כרטיסי טיסה)
    האם מצב זה יכול ליצור בעיה בכניסה לתאילנד(ללא כרטיס יציאה)
    או עצם קבלת הויזה מספקת את פקידי ההגירה במקום
    תודה מראש

    • היי מיכאל 🙂 לפני שנתיים אנחנו טסנו לתאילנד בלי כרטיס חזור ולא היתה בעיה ולפני חודשיים טסנו עם כרטיס חזור אבל לא ביקשו מאיתנו לראות אותו אבל קשה לי להגיד שזה בוודאות לא יהיה בעייתי.
      יש אתרים שמספקים כרטיס טיסה פיקטיבי אולי שווה לעשות את זה. בנוסף הייתי מעלה את זה כשאלה בקבוצות פייסבוק על תאילנד ותשאל אם למישהו כן היתה בעיה בכניסה כשלא היה לו כרטיס חזור.

    • היי מיכאל , אודה לדעת האם כשהוצאת ויזה משגרירות תאילנד בהרצליה ל 60 יום היית צריך להראות מכתב מהמעסיק ? ואם זה חובה ?

  • היי נופר 🙂 שאלה- במידה וישנם הורים גרושים ואחד ההורים טס עם הילד הקטין לתאילנד ידוע לך האם יש צורך להצטייד באישור ההורה השני? יצוין כי הדבר נעשה בהסכמה, הילד נושא את שם המשפחה של אביו ואין לכך כל אזכור שלילי בהסכם הגירושין. תודה רבה על כל המידע

  • אהלן שאלה,
    אנחנו מגיעים זוג לתאיל ד עם כרטיס חזרה חודש וכמה ימים אחרי, יום אחרי הנחיתה נטוס לויאטנם ולתאילנד נחזור במעבר יבשתע דרך קמבודיה לכמה ימים בבנגקוק וחזרה לארץ משם.. רציתי לדעת האם יש צורך בויזה במקרה כזה?

    • במקרה הזה אין צורך בויזה. ויזה צריך לעשות רק אם תהיו יותר מ30 יום בכניסה אווירית ו15 יום יותר בכניסה קרקעית

  • היי, אני טס ב 6.9 לסרי לנקה ומגיע ב 17.9 מסרי לנקה לבנגקוק,
    סגרתי כרטיס לתאילנד כיוון אחד, אני מתכנן להישאר יותר מ 30 ימים.
    האם הוצאת ויזה של 60 ימים מחייבת להראות גם כרטיס חזור?
    מה האלטרנטיבות שיש לי אם אני רוצה לסגור כרטיס חזרה/ יעד אחד בזמן שהותי בתאילנד?

    תודה

    • היי גיא, בעיקרון מאיתנו לא ביקשו אבל יכול להיות שיבקשו (גם בשדה תעופה). יש אתרים שאפשר להוציא בהם כרטיסים פקטיביים אולי שווה לבדוק את זה ובכל אופן אני ממליצה לעלות את השאלה הזאת בקבוצת פייסבוק כמו תאילנד האמיתית ולשאול אם מישהו נתקל בבעיה כשהוא טס בלי כרטיס טיסה וחזור ואם היו לו בעיות בהוצאת הויזה.

  • היי, הייתי בשגרירות תאילנד היום, האם יש סיכוי שלא יאשרו לי את הויזה ?

    • לא יצא לי להכיר מישהו שהיתה לו בעיה עם קבלת ויזה לתאילנד
      אבל אולי שווה לברר גם בקבוצות פייסבוק של תאילנד ולשאול שם

    • היי עידו , אני מתכנן להוציא וויזה לתאילנד ל 60 יום בשגרירות , האם הם רצו מכתב מהמעסיק ?
      אני שואל זאת כי אני כרגע לא עובד .

  • שלום נופר , האם יש הגבלת כניסות בשנה לתאילנד, תודה ישראל

    • היי ישראל,
      ממה שידוע לי אין הגבלה על מספר הכניסות לתאילנד בשנה. לפי מה שקראתי יש סבירה שאומרת שאם יהיו לך מעל 5 כניסות אז יש מצב שיתחילו לעשות לך בעיות אבל זה לא משהו שכתוב בחוק .
      ממליצה גם לכתוב את השאלה בקבוצות של תאילנד בפייסבוק , אולי למישהו שם תהיה תשובה יותר מדוייקת .

  • צריך להביא אישור מהמעסיק שאני טס יותר מ30 יום לתאילנד בשביל לקבל את הויזה או תלוש משכורת עןשה תעבודה?

    • אנחנו לא הבאנו ולא היתה בעיה אבל יכול להיות שיש החמרה בתנאים
      אני ממליצה לנסות לשאול בקבוצות פייסבוק של תאילנד אם מישהו נתקל בבעיה עם זה

  • היי שלום אני מוציא ויזה מחר האם 90 יום של הוצאת ויזה נחשבת עם אני טס מה 13.1-13.3 לא יעבור לי התוקף של הויזה לקראת הסוף ?

    • היי דניאל 🙂
      זה תלוי.. אם היא תונפק באותו יום שתלך כלומר מה12.12 אז התוקף יגמר ב11.3 .. עדיף לך ללכת עוד יומיים להוציא את הויזה

  • היי אני טס בקרוב לתאילנד, כדי לקבל ויזה לחודשיים זו חייבת להיות הזמנה במלון ?

    פשוט אני הולך לדירת נופש של חבר.

    • היי דון 🙂
      האמת שמאיתנו לא ביקשו בכלל הוכחה על הזמנת מלון
      אבל אם יבקשו תוכל לתת פשוט את הכתובת של הדירת נופש של החבר
      לא חושבת שתהיה בעיה עם זה

  • היי.
    אני מגיע לתאילנד למשך פחות מ30 יום בטיסה מקטמנדו.
    מתכנן לצאת קרקעית לאחת המדינות השכנות.
    אצטרך להראות כרטיס טיסה מתאילנד למרות שמתכנן לצאת קרקעית? אולי כרטיס אוטובוס?

    • היי יונתן
      אנחנו הגענו בטיסה ולא ביקשו מאיתנו כרטיס יציאה
      ממליצה לך לשאול את השאלה הזאת בקבוצות פייסבוק של תאילנד ולראות אם מישהו נתקל בבעיה
      אולי תזמין אפילו סתם מלון במדינה אחרת (אם אפשרות ביטול) כדי להראות שיש לך הזמנה למקום לינה להמשך במדינה אחרת

  • היי, האם יש לקבוע תור מראש בשגרירות התאילנדית? ואם כן לאן צריך להתקשר ?
    תודה 😀

  • שלום. רציתי לשאול, אם אני מגיעה לתאילנד בטיסה ל-3 ימים, ואז טסה לוייטנאם ל-10 ימים וחוזרת לתאילנד בטיסה לעוד שבועיים. האם בשתי הכניסות שלי לתאילנד בטיסה אקבל ויזה אוטומטית ל-30 יום? או שאני צריכה לעשות משהו מראש בארץ? תודה מראש על המענה

  • היי, רציתי לשאול, אם אני מגיעה לתאילנד למשך 30 יום , טסה לשבוע בסינגפור , וחוזרת משם בטיסה לבנגקוק לעוד שבוע בלבד, האם אמורה להיות בעיה עם הויזה ואצטרך לבקש הארכה?

כתיבת תגובה

יש להזין תגובה יש להזין שם יש להזין כתובת מייל תקינה מייל לא תקין
תודה! תגובתך נוספה בהצלחה וממתינה לאישור
שגיאה בהוספת ההודעה, אנא נסה שנית מאוחר יותר

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *